Over Hans van Breukelen

Comeback Manager & Inspirator

De meeste Nederlanders kennen Hans van Breukelen als de eigenwijze keeper met de grote handen. En precies die handen zijn nog steeds zijn kracht, maar dan in overdrachtelijke zin. Hans van Breukelen geeft mensen een helpende hand om weer doelgericht te gaan leven. Samen met Benno Diederiks schreef hij het boek Maak je Comeback, zij geven interactieve workshops en trainingen voor individuen en organisaties.

Onderwijzer en keeper op topniveau

In hoeverre moeten we uw geheugen opfrissen? Hans van Breukelen (1956) is van huis uit onderwijzer, maar is vooral bekend door zijn negentienjarige voetbalcarrière. Hij stond als doelman onder de lat bij FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV. Hij kwam 73 keer uit voor het Nederlands elftal en beleefde zijn ultieme overwinning met het Europese Kampioenschap voetbal in 1988. Zes jaar later nam hij afscheid van het voetbal en richtte hij zich op een maatschappelijke loopbaan met als centraal thema: succes is maakbaar.

Bestuurder en schrijver van managementboeken

Na zijn voetbalcarrière werd Van Breukelen actief in bestuurlijke functies binnen de voetbalwereld. Vanuit zijn passie voor topsport schreef hij drie managementboeken waarin hij topsport vergelijkt met presteren in het bedrijfsleven. Met veel plezier en succes inspireert Van Breukelen Nederland sindsdien als succesvol spreker. Sinds 2018 is hij ook begeleider van inspiratiesessies en organisator van het Maak je Comebackcafé.

De combinatie van topsport, management, coachingservaring maken dat hij op praktische wijze individuen en organisaties kan verbinden om doelstellingen te realiseren. ‘En boven alles ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met tegenslagen en succesvol blijven,’ zegt Hans van Breukelen. ‘Dat doe ik op basis van een open dialoog, met een hart voor mensen en hard op inhoud. Het geeft mij een kick als mensen hun eigen plafond aantikken en van doelloosheid weer doelgericht kunnen gaan leven.’

Persoonlijke tegenslag

Per 1 juli 2016 wordt Van Breukelen voor drie jaar aangesteld als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Een jaar later stopt hij. Zelf zegt hij hierover: ‘Het was een hectisch en bijzonder jaar. Met ups en downs, in een publieke functie waar iedereen over meepraat en een mening over heeft.’ Na zijn vertrek bij de KNVB valt hij voor het eerst in een zwart gat. ‘Een doelloos leven maakt mij als ex-doelman ongelukkig.’ Nog geen jaar later verschijnt zijn boek Maak je Comeback, dat hij samen met zijn coach Benno Diederiks schreef.

maakjecomeback-boek

De comeback van Hans van Breukelen

Het boek Maak je Comeback verschijnt in november 2018, staat lange tijd op nummer één bij managementboek.nl, beleeft in februari 2019 de vierde druk en krijgt de nominatie Managementboek van het jaar 2019. De boodschap van ‘Maak je Comeback’ – en de bijbehorende actiegerichte trainingen die Hans en Benno samen geven – is dat iedereen, individueel of in teamverband, zijn eigen kracht kan hervinden aan de hand van drie kernwaarden: oorspronkelijkheid, veerkracht en realisatiekracht.

Persoonlijke kernwaarden

Wie wil ik zijn en hoe haal ik opnieuw het beste uit mezelf? Dat is de vraag die Hans zichzelf stelde toen hij zijn comeback maakte. Ook hij heeft de 8 stappen van het Comeback-model doorlopen en hervond zijn kracht en eigenheid. Talenten die in het verlengde liggen van zijn sportverleden als doelman.

Ondersteunend
Motiverend

Hans van Breukelen ondersteunt, verbindt en motiveert jou of je team om invulling te geven aan je comeback. Dat doet hij in een open dialoog, nieuwsgierig, met hart voor mensen en hard op inhoud, beweeglijk analytisch, gedreven en doelgericht.

Beknopt cv

 • Geboren: 4-10-1956 te Utrecht
 • Woonplaats: Bosch en Duin
 • Vader van drie kinderen en getrouwd met Carolein
 • Beroep tot 1994: Onderwijzer en profvoetballer
 • Clubs: FC Utrecht – Nottingham Forest – PSV
 • Interlands: 73
 • 1994 – 1997: adjunct directeur van Breecom (retail bedrijf)
 • 1997 – 2000: Technisch Manager FC Utrecht
 • 2000 – 2016: ondernemer (HvB man. BV, EYE-D Security Experts en Vooruit met Topsporters)
 • 2010 – 2016: lid RvC PSV
 • 2016 – 2017: Technisch Directeur KNVB
 • Vanaf 2017: Comeback Manager & Inspirator

Support Casper

Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland. Hoe heftig en snel deze ziekte kan verlopen heeft Hans van Breukelen zelf ervaren, hij verloor zijn eerste vrouw aan alvleesklierkanker. Ook Benno Diederiks heeft deze ziekte van dichtbij meegemaakt. Daarom gaat de opbrengst van de boekverkoop van Maak je Comeback naar Support Casper. Initiatiefnemer Prof dr. Casper van Eijk en zijn team besteden het geld aan baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker.

www.supportcasper.nl

© 2019 – Hans van Breukelen / Privacy policy